زیرسازی ایزوگام همانطور که از نام آن مشخص است، به معنی آماده کردن سطح زیرین ایزوگام است. این عایق رطوبتی پر کاربرد در سطوح مختلف است، برای این که نصب راحت تری داشته و ماندگاری بیشتری نیز داشته باشد، پیش از نصب نیاز به اجرای یک زیرسازی صحیح و اصولی دارد. گاهی اوقات شرایط سطح مورد نظر در زمان اجرای عایق کاری به گونه ای است که نیاز به زیرسازی، پیش از انجام عایق کاری دارد.
به عملیاتی که جهت آمادهسازی و ایجاد زیرساخت نصب ایزوگام انجام میگیرد، زیرسازی گفته میشود. اگر زیرسازی به درستی انجام نشود، عمر مفید عایق کاری به شدت کاهش مییابد. لایههای ایزوگام نیز به مرور از جا کنده میشوند.
با توجه به توضیحات فوق زیرسازی انواع ایزوگام مهمترین مرحله نصب و راه اندازی آن محسوب می شود که دارای اهمیت بسیار بالایی است. شرکت عایق نوین همواره پیش از اجرای ایزوگام در تهران و کرج، یک زیرسازی ایزوگام استاندارد و اصولی با رعایت تمامی نکات و قوانین مورد نیاز انجام میدهد. در این صورت، عایق اجرا شده بر روی آن، کیفیت و کارایی مطلوبی پیدا میکند.
مراحل زیرسازی ایزوگام
زیرسازی ایزوگام تنها به معنای پاک کردن سنگریزه، خاک و مواد زائد نیست و مراحل خاصی دارد که باید به صورت کامل رعایت شود. از این رو میزان عمر مفید و ماندگاری ایزوگام به مراحل زیرسازی ایزوگام بستگی دارد. اما باید توجه داشته باشید که طبیعتا نحوه ی نگهداری از ایزوگام نیز یک عامل مهم در میزان عمر مفید این عایق می باشد.
شما میتوانید جهت حصول اطمینان از اجرای تمامی مراحل زیرسازی در پروژه های ایزوگام در کرج و تهران، با خاطری آسوده، پروژه های عایق کاری در سطوح مختلف را، به ایزوگام کاران مجرب مجموعه ی عایق نوین بسپارید و توجه داشته باشید که مراحل مختلف زیرسازی ایزوگام عبارتند از:
۱- تمیز کاری و برداشتن پسماندها
تمیز کاری و برداشتن پسماندها بخش بسیار مهمی از عملیات زیرسازی ایزوگام محسوب می شود. در برخی مواقع حتی اگر از هیچ مادهای در زیرسازی استفاده نشود، تمیز کاری و پاک کردن سطح به تنهایی میتواند عمر مفید ایزوگام را افزایش دهد. به این ترتیب در ایزوگام پشت بام ابتدا باید گرد و خاک، چربی و زباله از سطح پاک شود و مواد زائدی مانند پلیسههای سیمانی یا سنگریزه ها کاملا از بین بروند.
بهتر است جهت اطمینان، پس از تمیز کردن و برداشتن پسماندها، یک بار پشت بام به صورت کامل با آب شسشته و سپس اجازه دهید تا کف پشت بام کاملاً خشک شود.
۲- استفاده از خمیر پرایمر یا آستری
همانطور که عنوان شد، پیش از اجرای عایق کاری، سطح مورد نظر باید کاملاً صاف و یک دست شود و کلیه ی ناهمواریهای آن برطرف گردد. اما برای این کار نمیتوان سیمانکاری مجدد انجام داد، چرا که حتی در صورت سیمان کاری مجدد، باز هم ناهمواریهایی در سطح وجود خواهند داشت. برای از بین بردن ناهمواریها میتوان از خمیر پرایمر استفاده کرد. البته تنها روش زیرسازی ایزوگام، استفاده از خمیر پرایمر نیست.
قیر مذاب نیز، زیرساز خوبی برای ایزوگام است. پرایمرهای زیرسازی ایزوگامها، پرایمر آسترساز نامیده میشوند. آنها به دو دسته کلی پرایمر خمیری و پرایمر مایع تقسیم میشوند. جهت اجرای ایزوگام در سطحی به مساحت یک متر مربع، از نیم لیتر پرایمر به عنوان زیرساز استفاده میگردد. سطوح قائمه یا ۹۰ درجه، با سیمان یا پرایمر درزگیری میشوند. در این مرحله باید عایقبندی آبراههای سقف نیز مورد توجه قرار گیرند. جهت اطمینان، پیش از نصب ایزوگام، این آبراهها باید یک یا دو بار عایقبندی شوند.
۳- استفاده از قیر
استفاده از قیر، یکی از متداولترین روشهای زیرسازی ایزوگام است، که ایزوگامکاران شرکت عایق نوین نیز از این روش جهت زیرسازی استفاده میکنند. انجام قیرکشی در زیر ایزوگام، موجب افزایش قابل توجه قدرت چسبندگی ایزوگام به سطح میشود. سطح به خوبی آب بندی میشود و آمادگی برای چسباندن لایههای ایزوگام را دارد. از طرف دیگر قیر با کنترل میزان سرما و گرما، موجب محافظت از ایزوگام و ماندگاری بیشتر آن می گردد.
۴- استفاده از چسب ایزوگام
استفاده از چسب ایزوگام نیز یکی دیگر از روش های زیرسازی انواع ایزوگام است. گاهی سطح مورد نظر، شرایط نصب ایزوگام راندارد. مثلا سطوح زاویهدار و یا هنگامی که خود لایههای ایزوگام، به علت پایین بودن کیفیت ایزوگام، چسبندگی لازم را ندارند. از چسب ایزوگام برای زیرسازی استفاده میشود تا چسبندگی مورد نیاز تأمین شود.
برای سطوح آسفالتی نیز پرایمر آبی به عنوان بهترین پوشش برای زیرسازی محسوب میشود. بیشتر ایزوگام کاران از این ماده به منظور زیرسازی ایزوگام در سطوح آسفالتی استفاده می کنند. برای زیرسازی در سطوح بتونی نیز عمدتا از قیرکشی زیر ایزوگام استفاده می گردد.
انتخاب روش زیرسازی ایزوگام تا حد زیادی به نوع سطح بستگی دارند. دراجرای ایزوگام رایجترین سطوح شامل سطوح موزاییکی، سیمانی، آسفالتی و بتنی هستند. برای زیرسازی سطوح موزاییکی، ابتدا باید با دوغاب سیمانی سطح را پوشانده و سپس پرایمر بنزینی روی آن بریزید. برای اجرای ایزوگام روی سطوح سیمانی نیز معمولا از پرایمر بنزینی و یا قیرکشی به عنوان زیرسازی استفاده می گردد.
زیرسازی ایزوگام در انواع سطوح
زیرسازی ایزوگام سقف آپارتمانهای نوساز کمی تفاوت دارد. به این ترتیب که سقف آپارتمانهای نوساز، اغلب بتنی یا اسکلتی بوده و پشت بام آنها با پوکههای معدنی و سیمان زیرسازی میشوند. در این ساختمانها در هنگام نصب ایزوگام در پشت بام، جهت هدایت آب باران به سمت ناودانها، شیب تندی اعمال میشود. سپس روی آن، یک سیمان کشی صاف و یک دست انجام می گیرد وصبر میکنند تا سیمان کاملاً خشک شود.
چرا که در صورت ایجاد ترک در این سطح، سطح ایزوگام نیز دچار ترک خواهد شد. پس از خشک شدن، یک لایه قیر بر روی آن اجرا می شود. یکی دو روز تا خشک شدن قیر مهلت داده و ایزوگام بر روی سطح اجرا میشود.
زیرسازی ایزوگام در تهران و کرج
شما ساکنان محترم تهران و کرج، در صورتی که برای دریافت خدمات ایزوگام به نمایندگیهای شرکت عایق نوین مراجعه کنید، میتوانید اطمینان داشته باشید که به منظور افزایش کیفیت و ماندگاری ایزوگام، تمامی مراحل زیرسازی، توسط بهترین نصابان ایزوگام در کرج و تهران، انجام میشود. همچنین مراحل مختلف نصب و اجرای ایزوگام نیز به صورت کاملا اصولی و صحیح انجام می گیرد.
زمان خشک شدن ایزوگام نیز به شرایط محیط محل پروژه یعنی سردی و گرمی هوا بستگی دارد و در جاهایی از پشت بام که در سایه قرار دارند، ایزوگام زود تر خشک می شود. نباید پیش از خشک شد عایق، کولرها و دیشها در سطح قرارگیرند. در صورت نیاز می توان سطح پشت بام و سقف را با آب شست و شو داد تا زمان خشک شدن کاهش یابد. بعد از خشک شدن ایزوگام، باید در مراقبت و نگه داری از آن کوشا بود.، چرا که هیچ یک از نمايندگیهای نصب ایزوگام، در مورد صدمه دیدن پوشش پشت بام پس از اتمام مراحل نصب، هیچ گونه مسئولیتی ندارد؛
اما مجموعه ی عایق نوین جهت جلب رضایت مشتریان خود، پس نصب و اجرای ایزوگام در سراسر تهران و کرج، خدمات پس از فروش نیز ارائه می دهد. این شرکت انجام زیرسازی، تمیز کاری و برداشتن پسماندها را به صورت رایگان انجام میدهد. همچنین در صورت استفاده از خمیر پرایمر یا آستری، این کار را با کمترین هزینه برای مشتریان خود انجام خواهد داد.
سوالات متداول
اگر زیر سازی ایزوگام کاملا خشک نشود، چه مشکلی برای ایزوگام به وجود می آید؟
در صورت خشک نشدن کامل زیرسازی، رطوبت آن باقی میماند. رطوبت زیر ایزوگام به مرور تبخیر شده و به زیر آن نفوذ میکند. به همین دلیل ایزوگام چسبندگی خود را از دست داده و از سقف جدا میگردد.
ملات مورد استفاده جهت زیرسازی کردن ایزوگام چیست؟
در زیر سازی ایزوگام پشت بام ها، به منظور پر کردن ترک های درشت و همچنین زیر سازی یا تسطیح سطح مورد نظر از ملات ماسه و سیمان (بتن) به ضخامت حداقل سه سانتی متر در یک لایه با شیب ۲ درصد و یا سیمان و پوکه معدنی شامل ۳۵ درصد سیمان و ۶۵ درصد پوکه معدنی استفاده می شود که ضخامت سیمان و پوکه معدنی باید حداکثر سه سانتی متر در سه لایه با شیب ۲ درصدی باشد.
No comment